Verlaten stations, lege treinen, uitgestorven straten en gesloten winkels. De stad is de stad niet meer en het ‘normale’ leven is vrijwel tot stilstand gekomen. Het Corona-virus. We hebben of krijgen er allemaal mee te maken. Wie niet zelf ziek is, kent meestal wel iemand die dat is en daarnaast heeft het economische gevolgen voor iedereen. Voor mij als ondernemer, geldt dat ook, maar wees niet bang: dit wordt geen klaagverhaal. Ik besef heel goed, dat er heel veel mensen veel harder getroffen zijn dan ik.

Bezorgd

Maar eerlijk is eerlijk: toen de regering met de huidige maatregelen kwam en de annuleringen van opdrachten bij me binnen stroomden, was ik toch wel even bezorgd. Een klein buffertje had ik wel, maar niemand weet hoe lang deze situatie gaat duren en er komt een keer een einde aan dat buffertje.

Ik fotografeer mensen

De belangrijkste vormen van fotografie die ik uitvoer zijn het fotograferen van zakelijke evenementen als congressen en conferenties, ‘Dag in het Leven Fotografie’, voor families en ik doe (zakelijke) fotoshoots voor creatieve ondernemers. Kortom: ik fotografeer mensen. En laat dát nu juist lastig zijn in de huidige situatie.

Werken aan je bedrijf

Ik begrijp dus best dat veel opdrachten worden geannuleerd en dat nieuwe opdrachten uitblijven. Het is alleen even wennen om zo weinig te fotograferen. Gelukkig blijf ik toch nog nuttig bezig. Zo ben ik met een online cursus marketing bezig, speciaal gericht op fotografen. Razend interessant. Er zitten dus ook voordelen aan deze crisis: omdat ik minder fotografeer en dus minder ín mijn bedrijf werk, heb ik wel tijd om áán mijn bedrijf te werken. Zo heb ik al een nieuw marketingplan geschreven, aan deze website gewerkt en ben dus voorbereid op het moment dat we met zijn allen weer gewoon aan het werk kunnen.

Júist nu moet je zichtbaar blijven

Als jij ondernemer bent kan ik me voorstellen dat je dit herkent. Je gaat op zoek naar dingen die je nog wél kunt doen en bereid je voor op betere tijden. Misschien werk je ook aan je website of schrijf je een marketingplan. Misschien wil je actiever worden op sociale media, want juist nú is het belangrijk om in beeld te zijn en blijven bij jouw (potentiële) klanten. (Extra tip: neem dan contact op met Jeroen ‘s-Gravendijk van The New Media Factory. Hij kan je daar prima bij helpen)

Richtlijnen van het RIVM

Misschien kan ik je daar mee helpen. Of liever: misschien kunnen we elkaar helpen. Van de drie vormen van fotografie die ik uitvoer, is er een die in deze tijd nog gewoon kan: de zakelijke fotoshoot. Ik fotografeer nog steeds in opdracht van ondernemers. En nu hoor ik je denken: is dat wel veilig? Kun je goede foto’s maken terwijl je je aan de richtlijnen van het RIVM houdt?

Veilig fotograferen

Die vragen en eventuele twijfel begrijp ik en neem ik natuurlijk serieus. Zelf wil ik ook geen risico lopen om besmet te raken of zelf iemand te besmetten. Maar door me te houden aan de richtlijnen van het RIVM is dat risico zeer beperkt. Tijdens het fotograferen is het geen enkel probleem om anderhalve meter afstand te houden en met het mooie weer in deze tijd, kunnen we de foto’s ook buiten maken. Dat levert meestal ook mooiere, meer authentieke foto’s op. Geen ongemakkelijk geposeer in een studio, maar lekker op het strand of in het bos of waar jij je het prettigst voelt.

Eerst kennismaken?

Wil je eerst meer informatie of eerst even kennismaken? Bel of mail me gerust. Videobellen kan ook. Dan kunnen we het er even over hebben. Gegarandeerd zonder verkooppraatje!

Ook groots in beeld gebracht worden?

Met journalistiek hart & creatief oog

Al 35 jaar brengt Gerrit ondernemers, bedrijven en instellingen op geheel eigen wijze groots in beeld. Wil jij dat ook?

Ja! Dat wil ik ook