Over Gerrit

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan poseren voor een fotograaf.
Ik heb het wel eens geprobeerd, hoor. Niet geheel vrijwillig, maar onder lichte dwang van mijn broer en zussen met als doel om onze ouders een familiefoto cadeau te doen. Leuk voor aan de muur.

Op een rijtje
Daar stonden we dan. Op een rijtje in een fotostudio en dan maar lachen als een boer met kiespijn. Gelukkig waren onze ouders wél blij met de foto.
Misschien ben ik daarom wel fotograaf geworden. Niet omdat ik betere groepsfoto’s wilde maken, maar omdat ik dan aan de goede kant van de camera zou staan.

Fotojournalist
Het is ook niet toevallig dat ik als fotojournalist begon, want dan hoeft er meestal niet geposeerd te worden, je legt de realiteit vast zonder te ensceneren of te manipuleren, want de werkelijkheid is meestal mooi of interessant genoeg. Als fotojournalist werkte ik in opdracht van o.a. het ANP, De Volkskrant en Voetbal International. Vandaag de dag werk ik nog weinig voor de media, maar de werkwijze is ongeveer hetzelfde gebleven. Journalistieke- en documentairefotografie, maar dan in opdracht van bedrijven, instellingen en particulieren.


Vrije tijd
Naast fotograaf ben ik soms ook een gewoon mens met vrije tijd. Die vrije tijd besteed ik dan graag in een museum. Ik heb er geen verstand van, maar ik hou wel van kunst. Laat me graag verbazen, verwonderen en verrassen, daarom hou ik meer van moderne kunst dan klassiek. Liever Mondriaan dan Rembrandt, zeg maar. Hoewel die laatste ook geen prutser was.

Shrek
Verder lees ik graag en ben ik gek op films. The Shawshank Redemption zag ik inmiddels meer dan twintig keer en als ik tijd heb kijk ik rustig alle Godfather-films achter elkaar. Maar stiekem vind ik Shrek ook wel erg leuk!

Gezond
Ik probeer gezond te leven, maar hou ook erg van spareribs, een patatje pindasaus en tiramisu. Sportief ben ik ook, ik mag graag naar sport kijken. Vooral voetbal. Als geboren Rotterdammer ben ik ongeneeslijk Feyenoordsupporter, maar nu ik in Voorburg woon, ook een beetje voor ADO. Ooit voetbalde ik zelf (bij het onvolprezen DSVP in Pijnacker) en was ik een enthousiast hardloper. Maar dankzij een gescheurde enkelband, heb ik een prima excuus om dat niet meer te doen.

Uitvinder
Tenslotte ben ik uitvinder van de iPoot(©), (die overigens geen groot succes is geworden, zie foto) en weet ik alles van komkommers sorteren, treintrekken en bubbelvoetbal, maar dat komt vooral omdat ik een fotoboek heb gemaakt over bijzondere Nederlandse kampioenschappen.


PAS OP:

Ik neem niet alle opdrachten aan en werk niet voor iedereen.
Creatieve mensen/ondernemers kunnen bij mij terecht voor authentieke foto’s.

Dus: houd je niet van (standaard) poseren? Voel je je ongemakkelijk in een fotostudio? En wil je graag authentieke foto’s hoe jij/jullie écht zijn? Neem dan contact op.
Voor de duidelijkheid zie je hieronder lijstjes van vormen van fotografie die ik niét en natuurlijk die ik wel uitvoer. Zoals je ziet is de lijst met ‘dont’s’ langer dan die met ‘do’s’. Dat is omdat ik geloof in specialisatie. Wát ik doe, doe ik goed. Maar heb je interesse in een van de andere vormen van fotografie, neem dan gerust contact op. Dan verwijs ik je graag door naar een gespecialiseerde collega.

Waar kun je mij NIET voor inhuren:

– Productfotografie

– Architectuurfotografie

– Interieurfotografie

– Geposeerde familiefotografie

– Studiofotografie

– Trouwreportages

– Schoolfotografie

– Luchtfotografie


Waar kun je mij WEL voor inhuren (graag zelfs):

Dag in het Leven (familiefotografie, maar dan anders)

Eventfotografie (congressen, conferenties en andere zakelijke bijeenkomsten)

Fotografie voor ondernemers (voor de website, social media enz.)

– (Bedrijfs) journalistieke fotografie


Arjan Berben
"Het is een groot genoegen om met Gerrit samen te werken. En nog belangrijker: hij komt altijd met mooie foto's thuis. 'Gewoon mooi' of een heel grappig / veelbetekenend moment, hij weet het allemaal vast te leggen."

Evelien Lems
"Held! Bedankt voor de mooie foto's!"

Evelien Lems

-
Bianca Mokkenstorm-Goethals
"Het is een feest om met Gerrit samen te werken. Hij heeft humor, engelengeduld en is zo relaxed dat je bijna vergeet dat hij gewoon kunstwerkjes staat te maken."

Bianca Mokkenstorm-Goethals

-
Femke Goedhart
“Het was geen moment ongemakkelijk, Gerrit valt amper op. En we hebben nu hele bijzondere foto's, die we zelf niet zouden kunnen maken."

Femke Goedhart

Meer weten? Ik wacht op je bericht....

Ja, ik wil meer weten