Afscheids- en Uitvaartfotografie

Afscheids- en Uitvaartfotografie

“Dank dat je onzichtbaar aanwezig was.” Dat zei de weduwe nadat ik de uitvaart van haar man had gefotografeerd. Misschien is dat wel het mooiste compliment dat je als uitvaartfotograaf kunt krijgen. Want het laatste wat je als afscheidsfotograaf wilt, is een storende factor zijn tijdens een uitvaartdienst, begrafenis of crematie.
En toch: helemaal onzichtbaar kun je als fotograaf niet zijn. Af en toe moet je je toch verplaatsen om de foto’s vanuit het beste standpunt te maken en een (zachte) klik van de camera is niet volledig te vermijden. Maar dat alles heeft een hoger doel: een waardevolle fotoreportage van deze dag die voor veel mensen vaak in een roes voorbij gaat. 
Op de foto’s zie je dingen die je op de dag zelf niet ziet. Een ondersteunende hand op de rug, een troostende blik of een glimlach, foto’s die helpen bij de verwerking van het verlies. De foto’s die ik maak, verwerk ik in een mooi afscheidsalbum. Zo’n fotoalbum zal zeker ook waardevol zijn voor jonge kinderen en kleinkinderen, die de dag zelf misschien niet zo bewust meemaken waardoor het rouwproces later op gang kan komen. Het album kan dan op latere leeftijd nog steun bieden en helpen bij het rouwproces.


Ervaren fotograaf

Als ervaren documentairefotograaf maakte ik reportages voor o.a. National Geographic, Nieuwe Revu en De Volkskrant en weet daarom hoe je het dagelijks leven op een respectvolle manier in beeld kunt brengen, zonder zelf van invloed te zijn op de omgeving en situatie.
Die ervaring gebruik ik bij het maken van een uitvaartreportage. Ik maak een serie foto’s, die recht doet aan de dag. De reacties die ik krijg zeggen veel over de waarde van zo’n fotoreportage en -album. 
Enkele voorbeelden:

“Het resultaat? Een prachtig, waardevol fotoboek als blijvende herinnering. Een fotoboek dat wij als gezin koesteren en dat ons zal helpen bij het rouwproces.” 

“Dankjewel dat je onzichtbaar aanwezig was en voor de mooie foto’s. Een heel mooi aandenken” 

Tarieven

Een afscheidsreportage van 2 tot 4 uur op locatie, inclusief nabewerking kost € 795 (incl BTW 9%)

Daar zit bij:

Een introductie gesprek (kan ook via de uitvaartleider)
Een fotoalbum formaat 20cm x 30cm, 24 pagina’s met linnen omslag
Naam van de overledene op de voorkant (indien gewenst)
Een usb-stick en/of online gallery (privé) met de foto’s

Extra mogelijkheden

* Extra pagina’s: per twee pagina’s € 5
* Bewaarbox voor het album € 45
* Extra album 20cm x 30cm 24 pagina’s € 59
* Extra album 15cm x 20cm 24 pagina’s € 45

Reiskosten buiten Den Haag € 0,30 per km

Alle prijzen zijn inclusief BTW (9%)

Het fotograferen begint in het crematorium/de begraafplaats of de locatie van de opbaring.
Ter voorbereiding ontvang ik het draaiboek van de dag graag vooraf. Ik ben ruim op tijd aanwezig om de details met de uitvaartleider te bespreken.

Aan de foto’s besteed ik veel zorg en aandacht. U ontvangt uiterlijk binnen twee weken een online slideshow. Daarna begin ik de vormgeving van het fotoboek. Zodra de opmaak klaar is, laat ik u een online versie zien en indien akkoord stuur ik die door naar de drukker. Het fotoboek kan ik persoonlijk afleveren, via de uitvaartleider leveren of opsturen. Wat u het prettigst vindt.

Indien u andere wensen heeft, neem dan gerust contact op. Alles is bespreekbaar.