Dag in het Leven

Familiefotografie, maar dan anders

Familiefotografie, maar dan anders

Als ervaren documentairefotograaf ben ik gespecialiseerd in het fotograferen van het dagelijks leven. Zo fotografeerde ik een jonge gedetineerde in de Verenigde Staten, zowel in de gevangenis als zijn leven daarna. Maar ik fotografeerde ook minder zwaar beladen onderwerpen als een groep bejaarde cheerleaders en een kerkdienst in een Drive-In kerk. Deze foto’s maakte ik in opdracht van De Volkskrant en National Geographic. En nu werk ik ook in opdracht van consumenten. Voor gezinnen of families maak ik fotodocumentaires. Familiefotografie, maar dan anders. Je hoeft geen bij elkaar passende kleding aan en je hoeft niet te poseren. Je doet wat je normaal ook doet met je gezin en ik leg dat vast. Ik ensceneer en manipuleer niets, want de werkelijkheid is doorgaans mooi en bijzonder genoeg.

Een dag in het leven van de familie Kouer.

Waarom een familiedocumentaire van een dag in het leven?

De Beatles zongen er al over: ‘Het leven is wat er gebeurt, terwijl je plannen maakt voor later’. Populair gezegd: we moeten meer in het nú leven, want voordat je het weet is het ‘later’. We hebben het zo druk met werk, sport en hobby’s, dat we vaak niet in de gaten hebben hoe bijzonder het leven nu is en hoe snel het verandert. De peuter van nu is de puber van morgen. Het kinderdagverblijf wordt vanzelf een kantoorbaan en laten we eerlijk zijn: opa en oma hebben ook niet het eeuwige leven.

Daarom is het goed om eens stil te staan bij dat ‘normale’ dagelijkse leven of liever: laat het vastleggen. Voor de familie, voor het nageslacht, maar natuurlijk ook gewoon voor jezelf. En er hoeft geen bijzondere aanleiding te zijn om het te laten doen, maar dat kan natuurlijk wel. Zo was er een treurige aanleiding om een dag in het leven van de familie Kouer te fotograferen. Bij vader Bert was de ziekte van Alzheimer geconstateerd en ik vond het een eer om een dag in hun leven te mogen fotograferen.
Van zijn zoon Barry kreeg ik een getuigenis waaruit hieronder een citaat:

“Het resultaat? Een prachtig, waardevol fotoboek als blijvende herinnering. Een fotoboek dat wij als gezin koesteren en dat ons in de toekomst zal helpen bij het omgaan met de veranderende gezondheidssituatie van mijn vader. Op 9 december 2019 hebben wij het fotoboek aan mijn vader overhandigd ter ere van zijn 70e verjaardag. Zichtbaar ontroerd was mijn vader toen hij het boek doorbladerde. Een prachtig moment voor hem en ons hele gezin. Gerrit bedankt voor de prachtige authentieke foto’s. Voor ons gezin zijn ze nu al van onschatbare waarde!” 

Dit is waarom ik ooit fotograaf ben geworden. Foto’s maken die verder gaan dan een mooi plaatje. Foto’s die een leven of zelfs langer meegaan.

Een dag in het leven van de familie Kouer.

 
Femke Goedhart
“Het was geen moment ongemakkelijk, Gerrit valt amper op. En we hebben nu hele bijzondere foto's, die we zelf niet zouden kunnen maken."

Femke Goedhart

Barry Kouer
“Het resultaat? Een prachtig, waardevol fotoboek als blijvende herinnering. Voor ons gezin nu al van onschatbare waarde!” (Dag in het Leven)

Barry Kouer

-
Chris Nieuwstraten
“Het is echt een documentaire, je kunt helemaal jezelf zijn en dat zie je aan de foto's.”

Chris Nieuwstraten

 
 • Basis
 • 695
 • 4 uur Fotografie
 • 10 afdrukken formaat tot 20cm x 30cm, (in passe-partout) van foto's naar keuze
 • Klein fotoalbum
 • Ik wil meer informatie
 • Maximaal
 • 2495
 • 8 - 10 uur Fotografie
 • 15 afdrukken formaat tot 20cm x 30cm (in passe-partout), van foto's naar keuze
 • Luxe fotoalbum
 • Extra (kleiner) fotoalbum, om weg te geven
 • 4 foto's naar keuze tot 40cm x 50cm, ingelijst
 • Digitale bestanden van geleverde foto's op usb-stick
 • Ik wil meer informatie